Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, kunt u de webversie bekijken.
header_749x152.jpg

Altrecht Entree

Altrecht Entree is het centrale contactpunt voor:
  • Nieuwe aanmeldingen
  • Telefonische consultaties voor verwijzers
tel : 030 - 230 8555
fax: 030 - 799 8626

Verwijzen
via Zorgdomein
of
www.altrecht.nl/verwijzer


 



www.altrecht.nl

Volg ons op:

twitter.gif   facebook.gif   linkedin.gif   youtube.gif
left_bottom.gif
21 oktober 2015

In de afgelopen Nieuwsbrief Verwijzers werkte helaas de link in het bericht over de buurtteams niet. Omdat we u toch graag toegang geven tot deze informatie sturen we de nieuwsbrief opnieuw, mét de juiste link naar de Buurtteams-pagina. 

Onze excuses voor het ongemak

---------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------

Samenwerking met Buurtteams

Altrecht (bijvoorbeeld de F-ACT- en ouderenteams) werken al jaren samen met wijk- en buurtteams. Met de grote veranderingen die zich voltrekken in de geestelijke gezondheidszorg is deze samenwerking veelzijdiger geworden. De teams zijn nu ook een belangrijke schakel geworden bij de verwijzing van kinderen en jeugdigen tot 18 jaar en kunnen betrokken zijn bij de beslissing of een kind op zijn plaats is in de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Nog steeds kan de huisarts direct doorverwijzen, maar in sommige regio’s maken gemeenten afspraken met huisartsen over de betrokkenheid van buurtteams.

Wat verwachten we van deze buurtteams, wat mogen zij van Altrecht verwachten en hoe kunnen we zorgen dat we elkaar zo goed mogelijk kunnen vinden? Dat zijn vragen waarop wij met een speciale pagina voor buurtteams op onze website antwoord willen geven. Hier komen ook behandelaren van Altrecht aan het woord over de belangrijkste taken van Altrecht: het stellen van een duidelijk diagnose en het bieden (of doorverwijzen naar) een passende behandeling.

Uiteraard blijft onze Entree het centrale aanmeldloket (030-2308555) voor verwijzers. Sinds kort is daar, specifiek voor buurtteams, iedere maandag- en dinsdagmiddag, en iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een gz-psycholoog uit het jeugdveld aanwezig. Dienstdoende psychiaters voor het voeren van een collegiaal overleg zijn ook onveranderd via de Entree te bereiken.

Meer informatie
Kijk op de pagina voor buurtteams

^ Naar boven

--------------------------------------------------------------

Samenwerking in de ouderenpsychiatrie 

Het verbeteren van de samenwerking in de zorg voor ouderen met psychiatrische problematiek. Daarover gingen de ambulante teams van Altrecht Ouderenpsychiatrie in een zg. Tumultbijeenkomst op 24 september in discussie met 14 vertegenwoordigers uit de keten Ouderenzorg.

Onder leiding van Tom Staal bespraken een huisarts, POH kwetsbare ouderen, neuroloog, specialist ouderengeneeskunde V&V, casemanagers dementie, medewerkers van Lister en Kwintes, Buurtteams, patiënten en familie de mogelijkheden tot verbeteren van samenwerking met elkaar en de gespecialiseerde Ouderenpsychiatrie.

Door de vele nieuwe aanbieders, nog niet voldoende heldere grenzen tussen de aanbieders en de veranderende en krimpende financiering vinden nog niet alle patiënten en hun naasten hun weg naar voor hen gepaste zorg. Patiënten en familie geven aan veel moeite te hebben met het steeds wisselende aanbod en het moeten verschuiven naar nieuwe aanbieders. Iedereen was het erover eens dat het elkaar kennen/ontmoeten en laagdrempelig kunnen benaderen, helpen bij het opnieuw onderling afstemmen in een permanent veranderende wereld. 

Meer informatie
Peter Bremers, leidinggevende van Ouderenpsychiatrie p.bremers@altrecht.nl

^ Naar boven

--------------------------------------------------------------

17 november: gratis filmvoorstelling Ver van Daan.
Altrecht in gesprek over stigma

Altrecht organiseert voor iedereen die geïnteresseerd is een vertoning van de documentaire Ver van Daan in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht op dinsdag 17 november 2015. Door na de voorstelling met publiek in gesprek te gaan over bestaande taboes hopen wij een bijdrage te leveren aan de destigmatisering van psychische problemen.

In de documentaire onderzoekt hoofdpersoon Roderik Schaepman hoe zijn vader manisch depressief werd en of hij de familiebanden, die sinds dat moment verstoord zijn, nog kan herstellen. Na de voorstelling gaan hoofdpersoon Roderik en een Altrecht-behandelaar met het publiek in gesprek over psychische aandoeningen en het stigma dat hierop rust. Hoe kun je dit bespreekbaar maken en wat kan zo’n gesprek je allemaal brengen?

Kaartjes kunnen gratis aangevraagd worden via communicatie@altrecht.nl

Binnenkort worden posters toegestuurd voor in uw wachtkamer.

Meer informatie
Fieke Vermeulen, Marketing en Communicatie, f.vermeulen@altrecht.nl

^ Naar boven

--------------------------------------------------------------

Uitschrijven van deze mailing lijst
footer_749x45.jpg